Oscar Malo Jr. Memorial Hall Adaptive Re-Use for Shift Workspaces
Oscar Malo Jr. Memorial Hall Adaptive Re-Use for Shift Workspaces
Oscar Malo Jr. Memorial Hall Adaptive Re-Use for Shift Workspaces

Oscar Malo Jr. Memorial Hall Adaptive Re-Use for Shift Workspaces

This renovation and remodel project seeks to re-establish the original Oscar Malo Jr. Memorial Hall gymnasium as a vibrant, community hub. The Client’s goal was to transform the building, originally constructed in 1929, into a shared office environment, with a bar/restaurant occupying the sidewalk frontage along Logan Street. This specialized type of open-office allows for an increase in tenant productivity by developing flexible workspace options and establishing a creative environment and community for its users. Several of the original elements from the ‘20s construction remain today, and include the impressive, large-volume of the main interior space, a narrow, three-sided mezzanine, exposed steel trusses with tongue-and-groove wood ceiling and large skylight running most of the length of the building. The interior finishes incorporate an industrial palette of glass, steel, brick and wood. Color and texture is incorporated into the design by the interjection of multicolored, full-height signage, large graphics panels and hospitality-type fixtures and furniture.

  • Client: Withheld
  • Completed: Unrealized
  • Size: 11,500 GSF
  • Denver, Colorado